Новини

Анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня" переміг у пітчингу Держкіно України

22 вересня 2016
Анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня" переміг у пітчингу Держкіно України

Повнометражний анімаційний проект студії Анімаград Мавка. Лісова пісня став переможцем Дев’ятого конкурсного відбору кінопроектів Державного агентства України з питань кіно та отримає державну фінансову підтримку у розмірі 30% від бюджету.

Проект отримав один з найвищих балів серед 88 проектів-фіналістів Дев’ятого конкурсного відбору - 41,67.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко відзначив на підсумковій прес-конференції, що «повнометражні анімаційні фільми мають великий глядацький потенціал не тільки в Україні, але й в усьому світі, тим не менш базуються на архетипічних засадах української культури, а отже є дуже важливими для популяризації сучасної української культури у світі».

Анімаційне кіно Мавка. Лісова пісня є сучасною інтерпретацією класичного твору української літератури та древніх слов'янських міфів. Відомий сюжет Лесі Українки адаптовано для сучасної аудиторії у форматі фентезі, з гумором та пригодницькими елементами.

«Ми намагаємось розповісти нашу історію так, щоб  її зрозуміли і діти, і дорослі. Саме тому ми написали її просто, з гумором, у форматі екшену, у форматі фентезі. Ми взагалі вважаємо, що гумор - то ключ до маленьких сердець» - зазначає креативний продюсер проекту Анна Єлісеєва.

В основу візуального ряду мультфільму буде покладено традиційні елементи української візуальної культури - орнаменти, мотиви та символіка вишиванок, писанок, народних розписів тощо. Дизайном костюмів для персонажів займається знана українська дизайнерка Ольга Навроцька (NAVRO), а авторами оригінального саундтреку запрошено гурт ДахаБраха. Проект знаходиться на етапі девелопменту, орієнтовна дата релізу - кінець 2018 року.

«Мавка - дуже символічний та потужній дівочий образ, який заслуговує бути відомим у всьому світі, і світ її обов'язково полюбить. А для України цей проект, унікальне анімаційне втілення літературної та міфічної героїні Мавки для великого екрану - настільки важливий та безпрецедентний, що ми не мали сумнівів - держава не зможе залишитись осторонь цього факту» - розповідає продюсер фільму Ірина Костюк.

Проект виробляється в рамках стратегії, згідно якої студія Анімаград випускатиме один повнометражний анімаційний фільм для широкої сімейної міжнародної аудиторії щороку, починаючи з 2017.

«Наразі однією з головних задач студії є створення якісної мейнстрімної анімації, яка зможе бути показана майже по всьому світу. Для цього ми об’єднали максимальний потенціал креативної команди та новітніх технологій» - зазначає Єгор Олесов, продюсер фільму та керівник анімаційної студії Анімаград

За повідомленням прес-служби Державного агентства України з питань кіно, Дев’ятий конкурсний відбір відзначився рекордною кількістю кінопроектів, що претендували на державне фінансування. Зокрема, під час  першого етапу членами Експертної комісії були опрацьовані 172 кінопроекти. З них 90 були допущені до другого етапу, який відбувався у форматі відкритих пітчингів.

Запрошуємо за лаштунки креативної розробки анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»: продюсери Ірина Костюк, Анна Єлісєєва та Єгор Олесов, режисер Олександра Рубан і арт-директор Крістіан Коскінін, дизайнер по костюмах Ольга Навроцька та музиканти ДахаБраха розповідають про те, як йде робота над фільмом. Ролик вперше було презентовано під час другого туру Дев’ятого конкурсного відбору кінопроектів Державного агентства України з питань кіно.

Інші новини