Новини

FILM.UA Group у Каннах: «МАВКА» у країнах Близького Сходу та дві нові території прокату «ВИКРАДЕНОЇ ПРИНЦЕСИ»

18 травня 2018
FILM.UA Group у Каннах: «МАВКА» у країнах Близького Сходу та дві нові території прокату «ВИКРАДЕНОЇ ПРИНЦЕСИ»

Сьогодні в Каннах завершує свою роботу Marche du Film, один із найбільших кіноринків у світі. FILM.UA Group уже традиційно взяла участь у ринку із власним стендом у Riviera, проекти Групи також були представлені на національному стенді в Village International.

Хедлайнерами FILM.UA Group на Marche du Film 2018 стали проекти «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ» (Animagrad), «Гарет Джонс» (Film Produkcja, Kinorob, Crab Apple Film), «Захар Беркут» (Kinorob) і «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». В Каннах ми заявили про відкриття попередніх продажів на повнометражний анімаційний фільм «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ», також було заявлено повний акторський склад і презентовано перший кадр політичного трилера «Гарет Джонс»

«Завдяки активностям на ринках і пітчингах та увазі міжнародної преси “МАВКУ” на ринку вже знають усі. Відкриття продажів, безумовно, започаткувало нову еру розвитку не лише проекту, а й Групи в цілому. На Marche du Film ми отримали пропозицію на купівлю прав від Прибалтики, Чехії, Словаччини, В’єтнаму, країн екс-Югославії, Португалії, Індії та Ізраїлю і розпочали тісні переговори по цих територіях. Крім того, на Marche du Film “МАВКУ” продано в країни Близького Сходу та Північної Африки – дистриб’ютором на цих територіях виступить Italia Film International, компанія, що є субдистриб’ютором Walt Disney Studios, і у квітні “прокатала” на цих територіях “Викрадену принцесу”», – говорить Ігор Сторчак, директор з дистрибуції FILM.UA Group.

Ігор Сторчак і Євген Драчов відзначають високий інтерес до проекту – на ринку вперше було показано перші кадри майбутнього фільму, новий концепт-арт і AR-постер – аудиторія у захваті від кожного прояву бренду. 

«Наступний ринок, на якому ми будемо представляти “МАВКУ”, – SIFF Market у рамках Shanghai International Film Festival. Саме потенційні покупці з Китаю виявляють до проекту найбільший інтерес – вони бачать схожість у наших культурах і “близькість” ключових елементів Всесвіту МАВКИ до китайського менталітету – особливо до автентичної музики, що звучатиме у фільмі, та здатності головної героїні мультфільму змінювати зовнішність залежно від настрою. Саме тому потенційні продажі у Китай – це продажі не просто повнометражного анімаційного фільму, а цілого Всесвіту – адаптація VR і AR-додатків, реалізація брендованих книжок і товарів для дітей, право на виробництво серіалу та 3D-шоу, лінійок одягу та автентичних прикрас», – додає Євген Драчов, менеджер з міжнародних продажів FILM.UA Group.

 

Також Євгену та Ігорю вдалося домовитися про продаж прав на анімаційний фільм «Викрадена принцеса» по територіях Малайзії, Сінгапуру, Філіппін, Таїланду, Брунею та Індонезії. За умовами угоди, кінотеатральний прокат на цих територіях забезпечить компанія Antenna Entertainment. Крім того, проект вийде в прокат на території Іспанії, дистриб’ютор – Selecta Vision. Також на ринку почалися переговори про продаж фільму в Італію.

«Ми з Євгеном дякуємо команді проекту – продюсеру Єгору Олесову, делівері-менеджеру Надії Коротушці, котра організовує та забезпечує процес передання матеріалів “Викраденої принцеси” закордонним партнерам, продакшн-менеджеру Олександрі Луценко, котра організовує процес підготовки цих матеріалів, PR- і маркетинг-департаменту на чолі з Поліною Толмачовою – роботу цього департаменту неможливо було не помітити в Україні, крім того, він забезпечує міжнародний піар і маркетинг «Принцеси». На Marche du Film ми отримали багато компліментів щодо роботи цих людей – наші клієнти з різних країн кажуть, що такого обсягу якісних і різноманітних промоматеріалів не отримували ще від жодного незалежного виробника контенту», – говорить Ігор Сторчак.

 

Крім того, під час ринку в Variety вийшов ексклюзивний матеріал про повний акторський склад політичного трилера «Гарет Джонс» і було опубліковано перший офіційний кадр із фільму.

Слід зазначити про інтерес преси до України в цьому році в цілому. Матеріал про «Гарета Джонса» вийшов у всіх ключових виданнях Каннського кіноринку/фестивалю, а також України та Польщі. Першого ж дня про старт попередніх продажів «МАВКИ» написало офіційне ринкове видання Cannes Market News на першій сторінціта американське галузеве видання Animation Magazine – онлайн. Також Cannes Market News присвятило одну з публікацій огляду української кіноіндустрії.

Отже, наступними ринками для наших проектів стануть Mifa в рамках анімаційного фестивалю Annecy і практично одночасно — SIFF Market у рамках Shanghai International Film Festival, які відбудуться в червні у Франції та Китаї відповідно. Хедлайнер – незмінний!

ДЛЯ ДОВІДКИ

FILM.UA GROUP – найбільша у Східній Європі вертикально інтегрована група компаній у сфері кіно- і телепродакшену. Група займається розробкою, виробництвом, адаптацією, дистрибуцією і доставкою аудіовізуального контенту та надає повний спектр сервісів.

«МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ»– другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз перебуває на стадії препродакшену. Мультфільм створюють за мотивами п’єси Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і культурних традицій.

WWF (World Wide Fund for Nature – Всесвітній фонд природи) є партнером проекту «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ». У рамках співпраці українські спеціалісти WWF консультують творчу команду фільму щодо флори й фауни Поліського краю; другий важливий вектор партнерства – реалізація ряду проектів із захисту вікових дібров Полісся і привертання уваги української та світової громадськості до екологічних проблем України.

Експерти провідних національних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, вірувань, обрядів і візуальної культури в унікальному анімаційному світі «МАВКИ».

Для створення саундтреку до команди мультфільму долучилися відомі в усьому світі музиканти «ДахаБраха».

«МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ» виграла 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року та отримала державне фінансування у розмірі 30 % від загального бюджету. 8 травня в Каннах відкрилися міжнародні попередні продажі прав на проект.

Запланована дата релізу анімаційного фільму «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ» – 2020 рік.

Інші новини