Новини

Перша етнографічна поїздка творчої команди проекта “Мавка. Лісова пісня” у Пирогово

1 березня 2017
Перша етнографічна поїздка творчої команди проекта “Мавка. Лісова пісня” у Пирогово

У розпал девелопменту проекту “Мавка. Лісова пісня” команда анімаційної студії Animagrad поєднала приємне з корисним та відправилась у Національний музей народної архітектури та побуту “Пирогово”.

Поїздка припала на Масляну, що не випадково: основні події анімаційного фільму відбуваються під час весняних обрядових свят. Супроводжував команду пан Олекса Доля, етнограф й директор Центру фольклористики й етнографії Інституту філології, який також є експертом проекту.

Під час прогулянки порожніми доріжками музею здавалося, що час повернувся назад на кілька сторіч: навколо – хати, наповнені предметами побуту, одягом, іконами, найстаріша з яких була побудодована у 80-тих роках 16 ст.; млини і храми, що формують образ сільского життя і створюють відчуття справжнього занурення у колорит українського села; кузні, де коваль тільки закінчив роботу і двір, де от-от з’являться щасливі люди у вирі святкових обрядів.

“Є про що писати, що малювати та ким наповнити цей наш фантазійний світ. Хочеться весни, пісень і хороводів. Хочеться казки,  що закінчиться надією!” – зазначила режисер проекту Олександра Рубан.

Натхненна творча група продовжує роботу над анімаційним фільмом і планує експедицію на Волинське Полісся разом з Олексом Долею.

Інші новини