Новини

Мавка запрошує до зимової казки у «Замку крижаних скульптур» на ВДНГ!

20 грудня 2019
Мавка запрошує до зимової казки у «Замку крижаних скульптур» на ВДНГ!

14 грудня у «Замку крижаних скульптур» – одній з головних локацій «Зимова країна на ВДНГ» – відкрилася масштабна виставка льодових фігур – «Магічний світ Мавки»!

Інсталяція присвячена майбутньому анімаційному фільму «Мавка. Лісова пісня». Там гості Замку побачать його персонажів та локації зі Світу Лісу та Світу Людей, розділених крижаним порталом. Людський світ представлятиме коханий Мавки – музика Лукаш та інші мешканці села, де він живе. А в Лісі відвідувачі зустрінуть чарівну Мавку та її друзів – Лісовика, Водяника, Жабокиця Квуся та інших магічних створінь, які, можливо, ще не відомі прихильникам. Крім того, там оселився наймиліший персонаж – червонокнижна Рись. Мама Рись та її дитинча Рисенятко є символами  благодійної акції «Врятуємо рись!», започаткованої у партнерстві зі Всесвітнім фондом дикої природи WWF в Україні. Акція має на меті допомогти цим тваринам в українських лісах. І частина коштів, сплачених за квиток до павільйону «Замок крижаних скульптур», буде перерахована у фонд благодійної акції та буде спрямована на дослідження популяції євразійської рисі на Поліссі.


Для втілення масштабного задуму виставки знадобилося понад 300 тонн прозорого та кольорового льоду й снігу. Ці матеріали створюють справжню зимову казку, і Замку буде чим здивувати відвідувачів. Розповідає Володимир Бондаренко, директор виставки льодових скульптур:

«Це вже шоста виставка, яку влаштовує команда, і п’ята – на ВДНГ. Щороку якість виконання скульптур зростає, адже наші майстри відточують свої вміння роботи з матеріалом. Наприклад, цього року завдяки особливому гравіруванню льоду очі героїв стали дуже реалістичними.

Вже третій рік поспіль в експозиції використовується кольоровий та прозорий лід, що дозволяє створити дійсно вражаючі композиції. Часто вони складаються з кількох частин, а замість клею слугує звичайна вода».


«Замок крижаних скульптур» буде відкритий для відвідувачів аж до 1 березня 2020 р.

«Ми надзвичайно раді, що Всесвіт Мавки щороку набуває нових яскравих втілень. І ця льодова казка стає вже традиційним місцем розваг киян та гостей столиці, – зазначає продюсер анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» Анна Єлісєєва. – Завдяки їй Мавка асоціюється не тільки з літніми святами, купальськими традиціями, але і з зимовими розвагами. Минулого року «Замок крижаних скульптур» з героями мультфільмів студії Animagrad дуже сподобався і великим, і маленьким гостям, і сподіваємося, що цього року він перевершить усі очікування».

Запрошуємо всіх до льодового Всесвіту Мавки!

 

Інші новини