Новини

У Бордо відкривається європейський анімаційний форум Cartoon Movie, на якому вперше буде представлений український проект — “Мавка. Лісова пісня” (виробництво FILM.UA та Анімаград).

7 березня 2017
У Бордо відкривається європейський анімаційний форум Cartoon Movie, на якому вперше буде представлений український проект — “Мавка. Лісова пісня” (виробництво FILM.UA  та Анімаград).

З 8 по 10 березня у Бордо відбудеться одна з найголовніших у Європі подій для професіоналів анімаційної індустрії — європейський анімаційний форум Cartoon Movie. Проект “Мавка. Лісова пісня” став першим українським анімаційним фільмом, який був відібраний оргкомітетом для участі в пітчингу форума.

Традиційно Cartoon Movie збирає близько тисячі провідних професіоналів з усього світу, що протягом двох днів представлять кращі анімаційні проекти року.

“Мавку. Лісову пісню” представлять продюсерам, бродкастерам, дистриб’юторам та інвесторам з усього світу, що щорічно збираються на форумі в пошуках нових цікавих ідей та перспективних проектів.

9 березня під час презентації проекту продюсери Ірина Костюк, Анна Єлісеєва, Єгор Олєсов, а також художник з костюмів Ольга Навроцька покажуть міжнародній аудиторії робочі матеріали фільму, розкажуть про  його місію, філософію та унікальність. Спеціально для пітчінгу проекта Ольга Навроцька розробила  образи команди — одяг та аксесуари (вінки від Patoka Studio), що поєднують у собі елементи орнаментів,  що будуть використані у вбранні головної героїні фільму —  Мавки. Особлива візуальна складова презентації підкреслить красу та автентичність  мультфільму, що базується на особливостях  української культури та природи. Також неповторність проекту відзеркалить музика від Дахи Брахи – у сучасному звучанні оброблена веснянка, що  була записана зі струнним оркестром та окремою партією сопілки.

За час існування Cartoon Movie 262 мультфільми отримали фінансування на загальну суму більше 1,8 мільярдів євро. Саме на цьому форумі починали свій шлях до кінотеатрів деякі з найвідоміших у світі європейських мультфільмів: «Тріо з Бельвілля» (2003, премія Сезар, дві номінації на Оскар), «Кіт в Парижі» (2010, номінації на премії Оскар, Сезар), «Чіко і Рита» (2010, премія Гойя, номінація на Оскар), «Ернест і Селестіна» (2012, премія Сезар, номінація на Оскар), «Баранчик Шон» (2015, номінації на Оскар, Золотий Глобус, приз Британської кіноакадемії), «Життя цуккіні» (2016, номінація Каннського кінофестивалю) та інші.

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» повнометражний мультфільм української студії Анімаград (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». Для роботи над створенням саундтреку вже долучились відомі у світі українські музиканти «ДахаБраха». Мультфільм “Мавка. Лісова пісня” виграв 9-ий конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року та отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету.

Орієнтовна дата прем’єри фільму «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах кінець 2018 початок 2019 року.

 

Інші новини