Новини

Як звучить «Лісова пісня»: Христина Соловій презентує чуттєвий кліп до саундтреку з анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»

10 березня 2023
Як звучить «Лісова пісня»: Христина Соловій презентує чуттєвий кліп до саундтреку з анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»

Творці анімаційної стрічки «Мавка. Лісова пісня» (студія Animagrad (FILM.UA Group) і Христина Соловій представляють кліп на емоційний саундтрек до мультфільму «Лісова пісня». Слухайте композицію на усіх музичних платформах, дивіться відео на YouTube-каналі,, а також у соціальних мережах FILM.UA Group та виконавиці вже з 10 березня. 

В анімаційному фільмі «Мавка. Лісова пісня» саундтрек у виконанні Христини Соловій лунає у завершальній сцені фільму та допомагає глядачам яскравіше відчути емоції від перегляду.

Христина є авторкою слів, а також композиторкою «Лісової пісні». Над аранжуванням працювали саундпродюсери Павло Литвиненко та Євген Філатов (The Maneken). Режисером-постановником відеороботи виступив Андрій Колесник, оператором-постановником — Сергій Ревуцький, а образ створили Віталій Бірківський та Дмитро Грушківський.

«”Лісова пісня” Лесі Українки — моя настільна книга ще з дитинства, я була кільканадцять разів на виставі у театрі Курбаса. Образ Мавки — мій улюблений в українському бестіарії. І я мала мрію бути причетною до створення нової культурної спадщини України, яка є триб’ютом Лесі Українці. Мені важливо бути у цьому процесі співтворцем. Переглядаючи робочі матеріали мультфільму, я розуміла, що в анімаційному фільмі історія й образ Мавки зовсім інші, ніж у першоджерелі драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», себто її повне переосмислення. Відтак, я бачила своїм завданням написати пісню, лірика і музика якої буде натхненна Лесиними поезіями та стилем словопису», — поділилася Христина емоціями від роботи над саундтреком для анімаційного фільму.

 

У кліпі перетинаються два світи: в одному — герої анімаційного фільму, в іншому — Христина, яка сама стає Мавкою у реальному світі. Дива трапляються з тими, хто вірить в них. 

І які б труднощі не були позаду, які б виклики не чекали попереду, з любов’ю та вірою в серці можна здолати все. «Лісова пісня» — це маніфест віри: в себе, в найближчих людей та в щасливе майбутнє. 

Доєднуйтеся до перегляду «Мавка. Лісова пісня» у кіно з 2 березня, зустрічайте пісню та кліп на всіх музичних платформах та пам’ятайте: добро обов’язково здолає темряву, а любов — здолає ненависть.

Генеральним медіапартнером проєкту є канал «1+1». 

Анімаційний фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

Кінотеатральну дистрибуцію здійснює FILM.UA Distribution та «Кіноманія». 

Слідкуйте за новинами проєкту на його офіційних сторінках у соцмережах в Instagram та Facebook, TikTok, а також на сайті. Дивіться трейлер за посиланням.

 

Інші новини