Новини

Герої анімаційного фільму “Мавка. Лісова пісня” залучатимуть школярів Чернігівщини та Київщини для надолуження освітніх втрат

4 квітня 2024
Герої анімаційного фільму “Мавка. Лісова пісня” залучатимуть школярів Чернігівщини та Київщини для надолуження освітніх втрат

Коли магія зустрічається з математикою, читанням та письмом, народжується програма “КЕЧ”! Освітня фундація GoGlobal у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та виробництва студії FILM.UA Group за участі анімаційної студії Animagrad та Nerd agency запрошують учнів  2-4 класів у захоплюючу подорож: герої найуспішнішого анімаційного фільму “Мавка. Лісова пісня” допоможуть їм надолужити освітні втрати і покращити навички читання, письма та лічби.  

Як відзначає директорка громадської організації GoGlobal Тетяна Коврига: «Надолуження освітніх втрат — один із наших пріоритетних напрямків. Ми розуміємо, що дітям потрібно допомогти вивчити те, що вони пропустили з базових предметів. І для того, щоб це навчання для наших наймолодших школярів було цікавим, ми вперше залучили магічних героїв з відомого мультфільму "Мавка. Лісова пісня". Жабокиць Квусь і Шумник Гук стануть героями наших навчальних матеріалів та разом із дітками проходитимуть всі ті завдання та задачі».

Одна із унікальних складових програми "КЕЧ" — використання формату навчання через гру. Такий формат допомагає краще засвоювати матеріал та будувати асоціації, які сприяють розвитку пам’яті. Тож завдяки партнерству із творцями «Мавки», учні навчатимуться разом із улюбленими героями чарівного Лісу — Жабокицем Квусем і Шумником Гуком — які стали героями підручників, щоденників та гри.  

Із такими героями дітям буде не тільки простіше засвоювати матеріал, а й набагато цікавіше навчатися, адже герої говоритимуть із ними мовою, доступною для сприйняття школярів молодшого віку. Навчання запам’ятається не лише як вивчення матеріалу із підручників, а як занурення у чарівний світ знань, де кожен зможе відчути себе винятковим та підкорити невідоме, долаючи всі перешкоди. 

Чому саме ці персонажі? Шумник Гук додає в навчання позитивних емоцій. Не зважаючи на паніку, він знаходить правильні рішення і рухається далі. Саме таким технікам він зможе навчити і діточок — шукати правильні рішення і йти до мети, незважаючи ні на що. А Жабокиць Квусь — вірний друг Мавки, не відійде від наших учнів ні на крок. Його улюблена справа — все пробувати на зуб, адже так він пізнає всесвіт. Разом із ним учні також зможуть пізнати всесвіт навчання, пробуючи всі його можливості, які представлені у навчальній програмі «КЕЧ». Чарівні герої, які уособлюють в собі всю окрасу та глибину української ідентичності, вестимуть дітей протягом усього навчання, занурюючи у глибини профільних предметів, як у чарівний Ліс.

В процесі впровадження програми кожен вчитель проведе від 15 до 20 занять із кожного предмету. Програма розрахована на 8 тижнів (2-3 заняття на тиждень) та охопить близько 6000 дітей, 300 вчителів та 100 студентів-педагогів у громадах Київщини та Чернігівщини, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Програма "КЕЧ" вже отримала підтримку від освітньої платформи Всеукраїнська Школа Онлайн (ВШО), тож планується інтеграція інтерактивного застосунку в освітній контент ВШО.