Новини

Вперше FILM.UA Group візьме участь у VІІ Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» з широкомасштабною програмою «Великі екранізації»

18 травня 2017
Вперше FILM.UA Group візьме участь у VІІ Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» з широкомасштабною програмою «Великі екранізації»

Сьомий Міжнародний фестиваль «Книжковий Aрсенал» стане №1 для FILM.UA Group, чиї проекти будуть представлені на цій знаковій для України події вперше. На відвідувачів виставки чекають п'ять захоплюючих подій, об'єднаних в програму «Великі екранізації». Ці події будуть присвячені проектам студії, заснованим на літературних творах. Також ми чекатимемо вас на стенді у виставковому павільйоні, на якому буде представлена ​​книжкова і сувенірна продукція компаній, що входять до складу FILM.UA Group.

Відвідувачі виставки дізнаються про те, який шлях пройшов проект «Мама поспішайте додому» від книги до серіалу, подивляться його пілотну серію, поспілкуються про основи дитячого правильного харчування з бренд-шефом і співзасновником The Cake Валерієм Созановським, відвідають презентацію робочих матеріалів повнометражних фільмів «Сторожова застава», «Мавка. Лісова пісня» та «Викрадена принцеса». Ми сподіваємося на широку і плідну дискусію про те, якою має бути сучасна екранізація української літератури.

«У планах студії екранізації як сучасних, так і класичних літературних творів українських письменників. Де чимало героїв, які дуже близькі нам по духу: не страждають і рефлексують, а діють, змінюють світ навколо себе. Ми впевнені, що саме такі герої потрібні зараз українській аудиторії, як читачам, так і тим хто дивиться кіно. Сучасна інтерпретація класиків, екранізації кращих зразків сучасної літератури  справа державного рівня. І ми сподіваємося, що наші великі плани не тільки знайдуть відгук серед широкого кола глядачів, а і стануть важливою частиною Українського Ренесансу, який зараз відбувається в українській культурі, та який складно не помітити», — каже Поліна Толмачова, маркетинг директор FILM.UA Group.

На нашому стенді B2.1 відвідувачі виставки зможуть придбати спеціальне видання повісті Володимира Рутківського «Сторожова Застава» в кінообкладинці, яке видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» випустило у зв'язку з прем'єрою першого українського фентезі про супергероїв, прем’єра якого відбудеться 12 жовтня. Також ми пропонуємо роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» (видавництво «Старий Лев») з автографом автора, над екранізацією якого студія розпочала роботу в кінці минулого року. Зараз проект знаходиться в девелопменті. Також відвідувачі зможуть придбати сучасне видання п'єси-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» («Основи»), за мотивами якої студія Анімаград створює повнометражний анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня», і книги Богдана Коломийчука  вони лягли в основу сюжету серіалу «Лемберг». На стенді також будуть представлені книги дитячого видавництва Glowberry, в тому числі популярна книга Світлани Дорошевої «Мама поспішає додому», яка стала основою серіалу, що зараз створюється. Також на стенді можна буде знайти книги професійної серії «МедіаБук», в рамках якої компанія Media Resources Management випускає спеціалізовану літературу про теле- і кіновиробництво.

Окрім цього 20 травня з 13:30 до 15:00 в залі «Фарби» відбудеться панельна дискусія на тему «Сучасні екранізації української літератури: що спільного у фільммейкерів і письменників?» Організаторами дискусії виступає Українська кіноасоціація за підтримки міжнародної конференції «Кінобізнес». Детальніше ознайомитися з усією програмою стенду, а також задати додаткові питання спікерам зможуть всі відвідувачі «Книжкового Арсеналу». На стенді постійно будуть присутні представники студії, які із задоволенням надаватимуть всю необхідну інформацію. Представникам преси організована окрема можливість для інтерв'ю, а також спілкування зі спікерами та гостями заходу.

«Книжковий Арсенал» щорічно проходить на території культурного центру Мистецький Арсенал, і об'єднує представників літератури і мистецтва. З 17 по 21 травня на фестивалі пройде презентація новинок більше 150 видавництв, а також більше сотні авторських і тематичних заходів.

Програма подій від FILM.UA Group:

19 ТРАВНЯ

18:00 — 18:45 Зала мальованих історій: Спеціально до Книжкового Арсеналу для презентації «Від книги до Серіалу» видавництво Glowberry організувало подорож до України для Світлани Дорошевої  відомої ілюстраторки і авторки історії книги «Мама поспішає додому». Останні 8 років Світлана живе в Ізраїлі, створює дивовижні ілюстрації для видавництв по всьому світу, і пише книги про трьох синів. Також креативний директор Glowberry Ольга Черепанова, і режисер мультфільму Євген Альохін розкажуть, як проект «Мама поспішає додому» пройшов шлях від книги до серіалу. Показ пілотної серії.

20 ТРАВНЯ

11:00 — 11:45 Кінозал №1: презентація робочих матеріалів повнометражного фільму «Сторожова застава» за участю продюсера Єгора Олесова, режисера Юрія Ковальова і сценариста Ярослава Войцешека.

11:00 — 11:45 Зал «Папір»: презентація нової книги бренд-шефа і співзасновника ресторану The Cake Валерія Созановського і засновниці компанії Eat Easy Тетяни Бондарчук «Нехай завжди буде смачно!» (Продакшн Glowberry). Відкрита дискусія: правильне дитяче харчування.

13:30 — 15:00 Зал «Фарби»: дискусія на тему: «Сучасні екранізації української літератури: що спільного у фільммейкерів і письменників?», організована Українською кіноасоціацією за підтримки міжнародної конференції «Кінобізнес». FILM.UA Group представлять розробники фільмів «Фелікс Австрія», «Сторожова застава», «Захар Беркут» і «Мавка. Лісова пісня».

21 ТРАВНЯ

12:00 — 12:45 Кінозалі №1: презентація робочих матеріалів анімаційних фільмів «Мавка. Лісова пісня» та « Викрадена принцеса» продюсерами мультфільмів Іриною Костюк, Ганною Єлісєєвою і Єгором Олесовим.

Інші новини