Новини

Українська повнометражна анімація в Каннах: «Викрадена Принцеса» і «Мавка. Лісова пісня» на кіноринку Marche du Film

29 травня 2017
Українська повнометражна анімація в Каннах: «Викрадена Принцеса» і «Мавка. Лісова пісня» на кіноринку Marche du Film

З 17 до 26 травня в рамках 70 Канського кінофестивалю пройшов найбільший кіноринок Marche du Film, в якому взяли участь повнометражні проекти анімаційної студії Animagrad (FILM UA Group): «Викрадена Принцеса» (прем’єра 7 березня 2018 року) і «Мавка. Лісова пісня» (прем’єра у 2019 році). Вони були представлені компанією FILM.UA Distribution.

19 і 23 травня з великим успіхом пройшли ринкові скринінги мультфільму «Викрадена Принцеса», в результаті яких проект здобув безліч позитивних відгуків, і розпочалися переговори щодо продажу прав на показ мультфільму на нових територіях.

Анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» викликав особливий інтерес у іноземних продюсерів, байєрів і дистриб’юторів.

Проекти Animagrad також були представлені в національному павільйоні International Village, організованому спільними зусиллями ключових гравців кіноринку України. У рамках роботи стенду був проведений ряд заходів з популяризації України на міжнародній арені.

Довідка. «Викрадена Принцеса» — перший повнометражний мультфільм для українського і міжнародного прокату анімаційної студії «Анімаград». Фільм знаходиться на стадії виробництва, але права на його прокат попередньо продані на більш, ніж 20 територій — Китай, Південна Корея, Франція і франкомовні країни, Польща, Болгарія, Ізраїль, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Литва, Латвія, Естонія, а також країни Середнього Сходу та Північної Африки.

«Мавка. Лісова пісня» – повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А до створення саундтреку вже долучились відомі у світі українські музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем’єри «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах – кінець 2018 – початок 2019 року.

Інші новини