Новини

Анімаційний 3-D проект «Мавка. Лісова пісня» розпочав співпрацю з Українським Інститутом Історії Моди

8 грудня 2016
Анімаційний 3-D проект «Мавка. Лісова пісня»  розпочав співпрацю з Українським Інститутом Історії Моди

До творчої групи повнометражного анімаційного  3-D проекту «Мавка. Лісова пісня» приєднались експерти Українського Інституту Історії Моди на чолі з його директором Марією Квіткою.

Мета співпраці –  створити оригінальне вбрання для персонажів мультфільму, використовуючи знакові елементи та деталі українського традиційного костюму.

«Нашій команді приємно долучитись до такого знакового проекту. Перед нами стоїть місія висвітлити українську, зокрема Поліську локальну традицію одягання. Є прагнення вразити глядача архаїчністю образів, їхньою простотою та вишуканістю. Автентичні речі з приватних колекцій - вишиті сорочки, домоткані літники, вовняні крайки, полотняні намітки, вибійчані хустки, плетені постоли - стануть натхненням для створення унікального мультфільму» - коментує Марія Квітка, директор Інституту.  

Фахівці Інституту будуть працювати над реалізацією концепції одягу в фільмі разом з Ольгою Навроцькою - відомим українським дизайнером та художником з костюмів проекту. Ольга має ідею переосмислити історичний національний костюм та аксесуари таким чином, щоб вони органічно впліталися у фантазійну, міфічну розповідь про Мавку. У своїй творчості дизайнер часто звертається до етнічних мотивів, тому ця задача видається їй хоч і амбітною, проте близькою.

Наразі Ольга разом із фахівцями Інституту уже розпочала роботу над вбранням Мавки - сукнею та вінком - для першого тизера мультфільму, який з'явиться у лютому 2017 року.

«Мавка – ніжна дівчина, яка є уособленням лісу, берегинею його звичаїв та таємниць. Тому її костюм складається з подарунків природи та збагачений символами. Матеріал сукні – сплетіння тендітного павутиння, орнаменти – візерунки лісу й квіти. Консультанти порадили нам вплести у вінок – мальви, адже вони є символом любові, коріння людини та вірності духовній спадщині предків» - коментує Ольга Навроцька історію створення вбрання Мавки, у якому вона з’явиться у тизері.

Згодом, за мотивами решти розроблених для проекту образів планується випуск тематичної колекції одягу та аксесуарів.

Український Інститут Історії Моди — перший в країні інтерактивний центр історичного та сучасного одягу. Інститут своєю місією визначає не лише демонстрацію та зберігання унікальних мистецьких артефактів, але й об’єднання навколо себе дизайнерів, науковців, реконструкторів, майстрів, дослідників, художників та колекціонерів.

«Мавка. Лісова пісня» - повнометражний мультфільм для всієї родини, за мотивами однойменного твору Лесі Українки. Проект має на меті розкрити унікальний світ самобутньої і дивовижної української культури глядачам у всьому світі. Випуск анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» запланований на кінець 2018 року.

 

Інші новини