Новини

«Новий сильний гравець на глобальному ринку»: Ірину Костюк запросили виступити з доповіддю про «Анімаград» на Світовому саміті анімації та спецефектів у Лос-Анджелесі

27 жовтня 2017
«Новий сильний гравець на глобальному ринку»: Ірину Костюк запросили виступити з доповіддю про «Анімаград» на Світовому саміті анімації та спецефектів у Лос-Анджелесі

30 жовтня Ірина Костюк (FILM.UA Group), продюсер анімаційного повнометражного фільму «Мавка. Лісова пісня» (Animagrad, FILM.UA Group), візьме участь у панельній дискусії «Нові сильні гравці на глобальному ринку» (New Global Power Players), де розповість про студію Animagrad та її анімаційні проекти. Панель відкриє шостий Світовий саміт анімації та спецефектів (World Animation and VFX Summit), організований провідним міжнародним анімаційним виданням Animation Magazine. Серед 49 спікерів саміту Ірина Костюк стане єдиним представником української кіноіндустрії. 

Панель «Нові сильні гравці на глобальному ринку» (New Global Power Players) покликана представити нових і значущих гравців анімаційної індустрії з інших країн світу, а не лише зі США, що традиційно вважається одним з головних постачальників анімаційних хітів. Так, за останні кілька років українська студія Animagrad, гонконзька FUN Union, китайська Original Force і датська WIL FILM продемонстрували високий рівень контенту, який в умовах відносно скромного бюджету довів свою конкурентоспроможність, — про те, як їм це вдалося, і розкажуть учасники дискусії.

«Я неймовірно пишаюся тим, що наші старання в галузі анімації виправдовуються і нас відзначили як нових power players на світовому ринку. Протягом усього минулого року ми доносили цей меседж до Європейської індустрії: брали участь у різних галузевих заходах, презентували проекти перед професійною аудиторією — і ось, наприкінці року добралися і за океан. Нам є, що показати і тут — у Лос-Анджелесі, і ми точно виправдаємо довіру американських організаторів заходу», — поділилася враженнями Ірина Костюк.

Окрім Ірини Костюк, учасниками панелі стануть:

- Крістін Брандл, СEO Гонконзької компанії FUN Union, у портфоліо якої такі популярні бренди, як KikoRiki («Смішарики»), BabyRiki («Малишаріки») та PinCode («Пін-код»);

- голлівудський кінопродюсер Сандра Ребінс, яка з 2013 року курує проекти китайської студії Original Force, відомої своїми розробками анімаційних фільмів у партнерстві з великими постачальниками контенту в США та Китаї (наприклад, спін-офф «Дракони» до анімаційного блокбастера «Як приручити дракона» для найбільшого в світі дитячого телеканалу Cartoon Network);

- Голова анімаційного напряму найбільшої датської кінокомпанії WIL FILM Ірен Спарр (в активі телесеріали з лінійки LEGO Star Wars, анімаційний серіал LEGO Ninjago. Masters of Spinjitzu, номінований на премію BAFTA-2015).

Модератором панелі «Нові сильні гравці на глобальному ринку» стане Макс Говард, відомий продюсер і медіаменеджер, керівник двох незалежних кінокомпаній в Лос-Анджелесі, в минулому — президент Warner Bros. Feature Animation, продюсер мультфільмів «Король Лев», «Русалонька», «Красуня і Чудовисько», «Аладдін» та інших класичних фільмів студії Disney.

Цього року Світовий саміт анімації та спецефектів відбудеться вшосте. Як заявляють організатори, головна мета заходу — ефективний нетворкінг: неформальне спілкування, знайомство з лідерами індустрії, обмін досвідом, а також підтримка поточних тенденцій і технологій в анімаційному та VFX-середовищі. Спонсорами саміту цьогоріч виступили кінокомпанія DreamWorks, медіахолдинг Wow Unlimited Media Inc., міжнародна мережа телеканалів Nickelodeon та інші найбільші медіакорпорації. Саміт триватиме з 29 по 31 жовтня.

Довідка. Заснована як частина групи компаній FILM.UA Group у 2012 році, сьогодні студія Animagrad є одним із провідних анімаційних продакшнів у Східній Європі. Її портфоліо включає ряд успішних проектів у сфері технологій 2D- і 3D-анімації, а в даний час у розробці у студії повнометражні та серіальні анімаційні проекти, розраховані на міжнародний ринок.

«Викрадена принцеса» — перший повнометражний мультфільм для українського та міжнародного прокату у виробничій лінійці анімаційної студії Animagrad. Фільм знаходитьсся на стадії виробництва, але права на його прокат попередньо продані на більш, ніж 30 територій — Китай, Південна Корея, Франція та франкомовні країни, Польща, Болгарія, Ізраїль, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Литва, Латвія, Естонія, а також країни Середнього Сходу та Північної Африки. Мультфільм «Викрадена принцеса» став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування становить близько 20 % від загального бюджету.

«Мавка. Лісова пісня» — який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки».

У жовтні 2017-го був підписаний договір про партнерство із Всесвітнім фондом природи (WWF). Співпраця планується відразу в двох напрямках: консультації для творчої команди фільму «Мавка. Лісова пісня» щодо флори і фауни Поліського краю, а також реалізація спільних екологічних проектів.

Для створення саундтрека до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світу музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування в розмірі 30 % від загального бюджету. У березні 2017-го мультфільм став першим учасником від України на анімаційному форумі Cartoon Movie в Бордо, де його високо оцінила європейська професійна аудиторія. А в травні того ж року продюсери з великим успіхом презентували проект на найбільшому міжнародному анімаційному бізнес-форумі Cartoon 360 у Барселоні.

Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — кінець 2019 року.

Інші новини