Новини

Катерина Осадча, Маша Єфросиніна та Катерина Кухар #заліси: українські зірки в образах Мавки

4 вересня 2018
Катерина Осадча, Маша Єфросиніна та Катерина Кухар #заліси: українські зірки в образах Мавки

Катерина Осадча, Маша Єфросиніна і Катерина Кухар постали в образах Мавки у соціальному арт-відео, режисером якого виступила Ольга Навроцька (NAVRO), а музику створив Олег «Фагот» Михайлюта.

Відео присвячене презентації кулона «Мавчин Оберіг», що є спільним творінням двох брендів: анімаційного фільму «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ» та Ювелірного Дому «OBERIG jewelry», партнером яких виступив Всесвітній фонд природи WWF в Україні. Всіх учасників проекту об’єднує спільна філософія та соціальна відповідальність, тому відео є не тільки художнім творінням, але й має соціальну мету — привернути увагу до екологічних проблем і знищення українських лісів. Так само і кулон є частиною благодійної справи, адже частина коштів від продажу Мавчиного Оберега буде спрямована на благодійну екологічну акцію «Дім для Рисі».

Ідея відео полягає у тому, щоб показати красу, магічність і вразливість українського лісу і його міфічних мешканців, які за допомогою своєї природної сили намагаються захистити свій дім від екологічних бід, що провокуються людьми і їхнім бездумним ставленням до природних ресурсів.

«Найважливіше для мене у цьому відео, це його мета привернути увагу до проблеми забруднення лісів, які поступово перетворюються на звалища, не кажучи вже про нещадну їх вирубку. Сподіваюся наші Мавки і чарівний Оберіг допоможуть нам підняти цю проблему. Ну і ми зберемо кошти для рисі, занесеної до Червоної книги. Для цього ролика музику створив Олег «Фагот» Михайлюта, де використав фрагменти українських народних пісень «Ой, моя дібровонько», а також буковинську пісню «Вітер віє, трава шумить», яку виконує Рахіля Руснак. Емоційно вони ідеально підходять», розповідає Ольга Навроцька.

Переглянути відео можна за посиланням: youtu.be/-7G5QQRJB3k

«Ми дякуємо Ользі Навроцькій та нашим зіркам за арт-відео, яке найкращим чином презентує  «Мавчин Оберіг» широкій аудиторії. Ця прикраса є частиною нашого бренду «Мавка» і частиною майбутнього мультфільму, а Оберіг є символом еко-свідомості, у нього закладено український візуальний код», говорить Анна Єлісеєва.

У ексклюзивному матеріалі JetSetter, який анонсував вихід арт-ролика, можна побачити фотографії зіркових героїнь у образах Мавок.

Кулон «Мавчин Оберіг» це прадавня руна, яка символізує гармонію чотирьох стихій і оберігає красу жінки, підсилюючи джерело внутрішньої енергії і природну жіночу магію. У мультфільмі головна героїня Мавка прикрашена такою руною, що уособлює її, як берегиню Лісу. Тепер, завдяки професіоналам Ювелірного Дому «OBERIG», сила стародавніх символів знайшла своє втілення у лімітованій серії витончених прикрас з міді та срібла.

«Цей кулон подарує своїй власниці споконвічну силу, і зробить її Берегинею природних скарбів рідної землі: 100 гривень від покупки “Мавчиного Оберега” спрямовуються на рахунок Всесвітнього фонду природи WWF в Україні для захисту рідкісної і благородної родини Рисі та її дому українських лісів. Щодня «Мавчин Оберіг» буде нагадувати, що світ стає кращим, коли кращими стаємо ми»,  озвучує філософію Оберега Ірина Костюк.

«При створенні кулона, ми бажали віднайти баланс енергії творіння і, звісно, потужної любові. Тому в його основі ви бачите зелений листочок знак боротьби за природу усіма мовами світу, та символ чотирьох стихій на його площині. Для нас важливо, що крім творчої співпраці ця прикраса послугує і екологічній місії. Якщо ви зараз тримаєте у руках свій «Мавчин Оберіг» ви вже зробили добру справу для нашої планети», розповідає Тетяна Кондратюк, засновниця бренду OBERIG.

«Мій власний спосіб життя максимально екологічний, і моя мрія щоб кожен з нас робив для збереження української природи, зокрема лісів, якомога більше. Адже природні дари безцінні і, на жаль, вичерпні», поділилась враженнями Катя Осадча.

За словами Катерини Кухар: «Образ Мавки близький мені, адже я виконую цю партію у балеті «Лісова пісня». Тому із задоволенням приміряла магічний образ Мавки, який створила режисер і дизайнер Ольга Навроцька спеціально для проекту «Мавчин Оберіг». Мене тішить, що українська анімація й кіно розвивається, що наші професіонали вже конкурують на міжнародному рівні й таким чином розповідають про Україну всьому світу».

«Мавка неймовірний і глибокий образ української культури, а рись унікальна тварина для нашої природи. Все це поєднується красивою і талановитою ідеєю, і я дуже рада бути однією з тих жінок, які втілили її у життя», розповідає учасниця проекту Маша Єфросиніна.

Над створенням відео працювали:

Ідея відео, режисер  Ольга Навроцька

Арт-супровід, консультант  Марія Квітка

Оператор  Дмитро Перетрутов

Візаж  Світлана Римакова

Саундтрек  Олег Фагот Михайлюта

Продюсери  Ірина Костюк, Анна Єлісеєва

Творці анімаційного фільму «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ» неодноразово підкреслювали  важливість екологічної місіі проекту, що полягає у приверненні уваги суспільства до вирубки українських лісів і зникнення червонокнижних видів тварин. Разом із партнером проекту Всесвітнім фондом природи WWF в Україні, бренд "Мавка" започаткував довгострокову благодійну акцію «Дім для Рисі». Збір коштів відбуватиметься під час запуску всіх форматів бренду (Всесвіту) “Мавки” книжок, шоу, виставок, одягу, іграшок, колекцій прикрас і триватиме до і під час релізу мультфільму. Кошти також буде акумульовано на платформах WWF в Україні.

Так, вже була видана серія книг у кінообкладинці, частина коштів від продажу яких перераховується на рахунок акції.

Придбати кулон можна за лінком Мавчин Оберіг.

Стежте за новинами на нашому сайті і у соціальних мережах Facebook та Instagram. Ми будемо інформувати про нові подробиці та результати акції «Дім для Рисі» і розповімо, як ви можете брати участь в наших ініціативах щодо збереження лісів та рідкісних видів тварин в Україні.

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз перебуває на стадії препродакшену. Мультфільм створюють за мотивами драматичної поеми Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, вірувань, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». Для створення саундтреку до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світові музиканти гурту «ДахаБраха». Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування в розмірі 30 % від загального бюджету. Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — 2020 рік.

Інші новини