Новини

Катерина Кухар стає частиною Всесвіту «Мавка»!

23 жовтня 2019
Катерина Кухар стає частиною Всесвіту «Мавка»!

Прима-балерина Національної Опери стане прототипом Мавки, героїні мультфільму «Мавка. Лісова пісня», та подарує їй свою пластику й майже неземну грацію. Презентація спільного проекту відбулася 17 жовтня у рамках Міжнародного фестивалю Ballet Open Space, що пройшов у Національній опері України.

Творці анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» – студія Animagrad та FILM.UA Group – оголосили про новий прояв яскравої співпраці з Катериною Кухар, примою-балериною Національної Опери України, народною артисткою України, яка виконує безліч знаменитих партій, зокрема – Мавки у класичному балеті «Лісова пісня». Тепер в одній людині поєднуватиметься театральна та анімаційна Мавка: Катерина стане прототипом головної героїні анімаційного фільму, завдяки чому Берегиня Лісу дивуватиме та чаруватиме витонченістю рухів. Кухар зніметься у відеореференсах, на основі яких художники оживлятимуть анімаційну Мавку. Це перший випадок в українській анімації, коли до відтворення рухів персонажів мультфільму залучено артистку балету.

Катерина – символ сучасного українського балету, зірка Національної опери, вже долучалася до магічного Всесвіту Мавки. Вона брала участь у зйомках соціального арт-відео, присвяченого презентації кулона «Мавчин Оберіг», режисером і автором ідеї якого виступила відома українська дизайнерка Ольга Навроцька. І цей ролик став вдалим початком співпраці балерини та Мавки як бренду.

 


«Мавка прийшла до нас із давніх українських міфів. Геніальна Леся Українка назавжди зробила її символом непереможного кохання. І надихнула інших митців на безліч творів про неї. Сьогодні Мавка – це цілий магічний Всесвіт. В балеті Мавка – це міфічна лісова істота, яка несе світу чистоту бажань, дій та думок. Вона живе серцем та вміє кохати й навіть вибачати за зраду. Сьогодні легендарна «Лісова пісня» – це наш діамант як в літературі, так й в балеті. Я завжди із задоволенням танцюю цю партію. За задумом творців, у Всевіті мультфільму «Мавка» лісова німфа отримає мою балетну ходу та грацію», – розповідає
Катерина Кухар.

Про початок нової надзвичайної колаборації було оголошено 17 жовтня на фестивалі Ballet Open Space в Оперному театрі у день постановки балету «Лісова пісня», у якому Катерина традиційно виконує партію Мавки. У цьому балеті вона грає разом з чоловіком Олександром Стояновим – прем'єром Національної опери, народним артистом України.



На фестивалі Ballet Open Space вперше в українському класичному спектаклі були задіяні артисти з інших світових театрів. Партію водяної русалки виконала Шеллер Анна Софія, прима-балерина New York City Ballet та San Francisco Ballet, а партію польової русалки – Конті Петра, прима-балерина театрів La Scala та Boston Ballet.


Гості фестивалю могли поринути у таємничий та чарівний світ Мавки вже на порозі театральної зали. На першому поверсі Оперного театру глядачі знайомилися з магічною історією, що перетворилася на цілий Всесвіт. Фотозона з AR-ефектом приємно здивувала відвідувачів: при скануванні через спеціальний додаток
Mavka AR магічний Всесвіт Мавки оживав на екрані смартфону! Також було представлено міні-інсталяцію анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня», виставку суконь з колекції NAVRO та інші матеріали про мультфільм.



А перед виставою на сцені на великому екрані були презентовані ролик-інтродакшен партнерства й тизер анімаційного фільму. Катерина особисто запросила глядачів до Всесвіту Мавки та розповіла подробиці про нову співпрацю із проектом.

Cеред присутніх були помічені Катерина Осадча, Юрій Горбунов, Таяна, Юрій Ткач, Євген Кот, Валерій Жидков, Ірина Данілевська та інші.



Творці фільму анонсують, що наприкінці 2019 року будуть відзняті спеціальні відеореференси з Кухар, за допомогою яких аніматори надаватимуть анімаційній Мавці рухи та граційну балетну ходу артистки. Проте колаборація цим не обмежиться, адже з 2019 по 2021 рік планується більш глибока інтеграція Катерини у Всесвіт Мавки. Подробиці про це з’являться згодом.

«Яскрава колаборація творчої команди «Мавки» і Катерини Кухар – це унікальний приклад спільної роботи двох схожих галузей мистецтва, які, на диво, дуже рідко започатковують партнерські проекти. І те, що балетна Мавка перетвориться на анімаційну, допоможе додати у мультфільм справжніх чар витонченої балетної пластики, а балет перетворить на неймовірний творчий прояв Всесвіту Мавки у нашому реальному світі», – переконує продюсерка майбутньої стрічки Анна Єлісєєва.



Анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня», що створюється анімаційною студією
Animagrad, ще задовго до прем'єри викликав неймовірну зацікавленість і любов глядачів, а також привернув увагу партнерів завдяки унікальному поєднанню українською автентики, майстерної драматургії Лесі Українки, романтичної історії незвичайного кохання, любові до української природи, обрядів, магії та чар вітчизняних казок. Він далеко вийшов за рамки екранізації та став справжнім символом національних цінностей.

Інші новини