Новини

Укрпошта випустила поштові марки з героями мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

30 листопада 2020
Укрпошта випустила поштові марки з героями мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

Укрпошта спільно зі студією Animagrad (FILM.UA Group) 30 листопада представили поштовий випуск із героями мультфільму «Мавка. Лісова пісня», присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

На поштових марках зображені головні герої анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня», що створюється за мотивами класичної драми-феєрії Лесі Українки. Це Мавка, її коханий Лукаш, а також Жабокиць Квусь – магічне лісове створіння.

«Укрпошта через філателію продовжує популяризувати вітчизняні мультфільми. Раніше ми випустили знаки поштової оплати з героями «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». А результатом нинішньої співпраці з FILM.UA Group стали марки з героями мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Ми знову і знову говоримо, що поштові марки – це сучасно. І вони можуть бути цікаві дітям завдяки таким яскравим і сучасним випускам. Упевнений, що ці марки стануть окрасою колекцій не тільки філателістів України, а й поціновувачів марок з інших країн», – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Колекційний набір включає поштову марку, конверт «Перший день» і поштову картку. На конверті Мавка представлена ​​в зимовому образі з Рисеням на руках, а в центрі композиції чарівна Верба – Серце Лісу. Штемпель спецпогашення виконаний у вигляді магічної руни Мавки, що символізує єдність чотирьох стихій.

«Наша команда пишається, що Мавка та герої її світу з'являться в ексклюзивному національному проєкті від Укрпошти, який приурочено до ювілею Лесі Українки. І ми раді долучитися святкування цієї визначної події та поширювати геніальні образи письменниці як нашою країною, так і всім світом», – підкреслює креативна продюсерка проєкту «Мавка. Лісова пісня» Анна Єлісєєва.

Поштову марку «Мавка. Лісова пісня», яка надрукована на самоклейкому папері, з 30 листопада можна придбати у відділеннях Укрпошти, у поштовому міні-маркеті, а також у FILM.UA Store. Тираж марок – 100 тисяч примірників, їх номінал – V (еквівалент 9 грн), що відповідає тарифу на відправку простої письмової кореспонденції вагою до 50 г по Україні.

Укрпошта і FILM.UA Group мають вже кілька спільних успішних проєктів. У 2017 р. введено в обіг поштову марку «Сторожова застава», у 2018 р. – «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», а у 2019 р. випущена марка з нагоди прем'єри українського історичного екшену «Захар Беркут».

 

Інші новини