Новини

FILM.UA Group представила анімаційний проект «Мавка. Лісова пісня» в Каннах на MIPTV

4 квітня 2017
FILM.UA Group представила анімаційний проект «Мавка. Лісова пісня» в Каннах на MIPTV

Одним з хедлайнерів українського стенду в Каннах став проект студії Animagrad «Мавка. Лісова пісня». Сьогодні тут стартував MIPTV (Marché International des Programmes de Télévision) - один з найбільш важливих європейських ринків аудіо-візуального контенту. Традиційно в ньому взяла участь FILM.UA Group. У анімаційній лінійці каталогу крім мультфільму «Мавка. Лісова пісня» був представлений ще один мультфільм студії Animagrad - «Викрадена принцеса» і анімаційний серіал «Мама поспішає додому» (Glowberry). Постери всіх трьох мультфільмів прикрасили оновлений стенд української делегації R7.L12 в павільйоні Palais des Festivals.

Щорічно MIPTV збирає близько 12000 учасників з усього світу, які відвідують теле-ринок для спільного виробництва, купівлі, продажу, фінансування та поширення розважального контенту. Під час ринку, делегація FILM.UA Group проведе переговори з дистриб'юторами, з представниками європейських телеканалів і найбільших світових продакшеів

 

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» – повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А до створення саундтреку вже долучились відомі у світі українські музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем’єри «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах – кінець 2018 – початок 2019 року.

Інші новини