Новини

Фабріс Циолковські: «МАВКА» - протиотрута від однаковості сучасних історій»

2 листопада 2016
Фабріс Циолковські: «МАВКА» -  протиотрута від однаковості сучасних історій»

Франко-американський сценарист, режисер і продюсер Фабріс Циолковські, автор сценарію номінованого на Оскар повнометражного мультфільму «Таємниця Келлс» (2009), зустрівся в Каннах з продюсером анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» Іриною Костюк під час ринку MIPCOM. Обговорюючи можливу співпрацю над анімаційним фільмом, Фабріс ознайомився з робочими матеріалами до фільму - історія, концепт-арт, філософія проекту - і високо оцінив шанси проекту на успіх серед міжнародної аудиторії.

«Мавка - один з унікальних проектів, які черпають натхнення в автентичних історії і графічних матеріалах. Як і у випадку з «Таємницею Келлс», творці «Мавки» занурилися в глибини своїх власних культурних традицій, легенд і етнічних особливостей. Подібні проекти - справжня протиотрута від повсюдної однаковості сучасних історій» - прокоментував Фабріс Циолковські.

Свого часу мультфільм «Таємниця Келлс», заснований на кельтських казках, легендах і звичаях, отримав міжнародне визнання - 8 престижних фестивальних нагород (в Ансі, Единбурзі, Сеулі і ін. фестивалях), а також 5 номінацій, серед яких - Кращий анімаційний повнометражний фільм Американської кіноакадемії (Оскар), Європейської кіноакадемії та премія Енні.

Проект повнометражного анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» знаходиться на стадії розробки в студії Анімаград. В даний момент ведеться робота над створенням команди експертів в царині української філології, міфології, етнографії та літературознавства для консультування творчої групи фільму. Орієнтовна дата готовності мультфільму «Мавка. Лісова пісня» - кінець 2018 року.

Інші новини