Новини

«Мавка. Лісова пісня» на VІІ Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал»

23 травня 2017
«Мавка. Лісова пісня» на VІІ Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал»

З 17 по 21 травня у Києві відбувся міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», в якому вперше взяли участь проекти анімаційної студії Animagrad (FILM UA Group) та продакшна Glowberry (FILM UA Group).

В неділю, 21 травня, в кінозалі №1 пройшла презентація повнометражних анімаційних проектів студії Animagrad. Команда студії представила гостям події робочі матеріали мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Був продемонстрований відео-арт з новими локаціями і персонажами, а продюсери проекту, Анна Єлісеєва та Ірина Костюк докладно розповіли про те, як проходить робота над втіленням в реальність Всесвіту Мавки, про соціальну та культурну місії проекту, та про ту реакцію, яку викликає фільм у європейської та світової аудиторії під час пітчингів і кіноринків.

Cпеціально для проекту, дизайнер і художниця з костюмів Ольга Навроцька, розробила для продюсерів яскраві образи, декоровані орнаментами та квітами з мультфільму. Вбрання вийшло свіжим та мальовничим, а головне – воно дуже точно передає сенс, настрій та філософію головної героїні.

Головною нагородою для команди «Анімаграда» стала жива і дуже тепла реакція на представлені матеріали, безліч питань і справжній інтерес, який викликали Мавка у наймолодшої аудиторії.

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» – повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А до створення саундтреку вже долучились відомі у світі українські музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем’єри «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах – кінець 2018 – початок 2019 року.

Інші новини