Новини

Ірина Костюк виступить на саміті «ЖІНКИ У СВІТІ АНІМАЦІЇ» у рамках Міжнародного Анімаційного фестивалю в Ансі

9 червня 2017
Ірина Костюк виступить на саміті «ЖІНКИ У СВІТІ АНІМАЦІЇ» у рамках Міжнародного Анімаційного фестивалю в Ансі

Ірина Костюк (FILM.UA Group), продюсерка анімаційного повнометражного фільму «Мавка. Лісова пісня» (Animagrad, FILM UA Group) візьме участь у круглому столі «Заохочені та перспективні фільммейкери »(Engaged & Emerging Filmmakers) в рамках першої міжнародної конференції WOMEN IN ANIMATION WORLD SUMMIT, спонсорується Walt Disney Studios. Її співрозмовниками стануть представниці міжнародних анімаційних компаній, а модератором дискусії виступить Бонні Арнольд, президент DreamWorks Animation.

«Дуже пишаємося тим, що нас вважають engaged (заохоченими) і emerging (перспективними), — коментує Ірина Костюк, — так як саме цим ми і намагаємося займатися: заохочено і з повною самовіддачею створювати українську анімаційну індустрію, намагаємося зробити її комерційної і вивести на міжнародну арену. І якщо ці наші зусилля настільки помітні, що нас запрошують на події такого рівня, значить ми йдемо вірним шляхом і все робимо правильно».

WOMEN IN ANIMATION WORLD SUMMIT буде організовано вперше і відбудеться в Ансі c 12-го до 16-го червня впродовж найбільш престижного міжнародного анімаційного фестивалю ANNECY INTERNATIONAL ANIMATION FESTIVAL. Спонсором саміту виступає Walt Disney Studios. Це буде перша масштабна подія, сфокусована на професійних аспектах роботи і участі жінок в індустрії анімації. Організаторами виступлять міжнародні асоціації Women in Animation і Les Femmes s'Animent, які активно допомагають і підтримують жінок в анімаційній індустрії, а також Національний центр кінематографії та анімації Франції (CNC), Французьке суспільство драматичних акторів і композиторів (SACD) і Hiventy — компанія-лідер у сфері надання аудіовізуальних технічних послуг в Європі, за підтримки як фестивалю, так і ринку анімаційного контенту MIFA.

У рамках саміту протягом 5 днів відбуватимуться дискусії та серія круглих столів на теми: «Як досягнути гендерного балансу серед керівництва в анімаційній індустрії», «Як досягнути різноманітності в сюжетах», «Роль жінок у китайській анімаційній індустрії», а також іншим важливим і актуальним темам. Спікерами стануть Джулі Енн Кроммет, віце-президент одного з підрозділів Walt Disney Studios, Ліндсі Недлер, голова HR-служби Walt Disney Studios, Джинко Готох, продюсерка Warner Brothers Animation Group, Карен Дюфільо, виконавча продюсерка Google Spotlight Stories і інші.

Міжнародний фестиваль в Ансі існує понад півстоліття. За цей час він став культовою подією у світі анімації, а здобуття гран-прі фестивалю «Кристала Ансі» за значущістю прирівнюють до отримання «Оскара».

15 червня на стенді, що представляє українську анімаційну індустрію, відбудеться прем’єра першого тизеру повнометражного анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» для професійної європейської аудиторії.

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» – повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А до створення саундтреку вже долучились відомі у світі українські музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем’єри «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах – 2019 рік.

Інші новини