Новини

Український бренд завойовує Китай: Художник по костюмам анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» представила свою нову колекцію на тижні моди у Китаї

5 липня 2017
Український бренд завойовує Китай: Художник по костюмам анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» представила свою нову колекцію на тижні моди у Китаї

Невід’ємною частиною «Всесвіту Мавки» є стиль та образи, тому для роботи над візуальним втіленням персонажів мультфільму була запрошена відома у всьому світі дизайнер Ольга Навроцька, яка у своїх колекціях часто звертається до етнічних мотивів. Саме тому актуалізація національного українського костюму для широкої міжнародної аудиторії — амбітна, проте близька та здійснима для Ольги задача.

У середині червня на тижні моди Zhongyuan International Fashion Week у Китаї Ольга Навроцька представила нову колекцію «Wishes» (Побажання) українського бренду NAVRO. У ній багато шовкових плать, блуз та юбок, а витончені жіночні силуети прикрашені квітами, птахами та фантастичними створіннями.

Джерелом натхнення при створенні такої вишуканої та ніжної колекції для Ольги стало найсвітліше почуття — Любов. Не обійшлося і без знакових для колекції принтів, в яких завжди є квіти та елементи природи.  Зовсім нескладно побачити паралель між колекцією «Wishes» та вбранням, створеним Ольгою спеціально для проекту «Мавка. Лісова пісня», в якому продюсери Ірина Костюк та Анна Єлісєєва цього року з великим успіхом представили анімаційний фільм на міжнародних майданчиках у Бордо, Штутгарті,  Барселоні та Ансі.

«Показ NAVRO був сприйнятий дуже тепло, ми отримали масу приємних відгуків і дуже раді, що сподобались такому специфічному регіону, як Китай. Українські дизайнери мають все більший попит в світі, тому дуже важливо підіймати рівень наших шоу на світовій професійний рівень», — поділилася враженнями після показу Ольга Навроцька.

Нагадаємо, що в березні на щорічному ринку кіно- і телеконтенту FILMART в Гонконгу анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» викликав величезний інтерес у професійної аудиторії з Китаю не тільки в галузі придбання прав і дистрибуції, а й ко-продакшена. А вже в червні на ринку контенту MIFA, під час найпрестижнішого в світі анімаційного фестивалю (Annecy International Animated Film Festival) переговори з колегами з Китаю було продовжено. Тому успішна презентація модної колекції художника по костюмах «Мавки» Ольги Навроцької в Китаї — ще один крок у завоюванні цього важливого і перспективного регіону для майбутнього анімаційного фільму.

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» — повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій — Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди — працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А до створення саундтреку вже долучились відомі у світі українські музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем’єри «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах — 2019 рік.

 

 

Інші новини