Новини

Перший тизер анімаційного повнометражного фільму «Мавка. Лісова пісня» був презентований професіоналам індустрії на Літньому Кіноринку ОМКФ

17 липня 2017
Перший тизер анімаційного повнометражного фільму «Мавка. Лісова пісня» був презентований професіоналам індустрії на Літньому Кіноринку ОМКФ

18 липня 2017 року відео стане доступним на всіх офіційних ресурсах студії Animagrad і мультфільму «Мавка. Лісова пісня», а також на офіційному YouTube-каналі FILM.UA Group. І хоча до прем'єри мультфільму ще близько двох років, перший тизер анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» вже наприкінці липня з'явиться на екранах українських кінотеатрів. Цей нестандартний хід обумовлений великим інтересом широкої глядацької аудиторії до проекту, який, нагадуємо, знаходиться на етапі розробки.

Концепцію тизеру розкрила продюсер проекту Ірина Костюк: «Наш тизер - швидше атмосферний, аніж сюжетний. Його завдання - занурити глядачів у незвичайний лісовий світ Мавки, познайомити аудиторію з головною героїнею, показати її магічний зв'язок із природою та заявити про Мавкчину Вербу. А також відзначити деякі унікальні «фішки» проекту: тату Мавки у вигляді язичницьких рун, які починають світитися від чарівної музики Лукаша, унікальне вбрання, створене самою природою (а насправді - ретельно продумане Ольгою Навроцькою), і, звичайно ж, музику від ДахиБрахи, в основі якої - народна українська пісня-веснянка. Цей саундтрек - один із головних компонентів нашого тизеру, багато в чому завдяки йому вдалося передати автентичність і глибину душі всього майбутнього проекту. Ну і, щоб було зрозуміло, що у фільмі буде і гумор, - у нас фігурує невеликий гег з Котожабом».

Міжнародна версія тизеру буде доступна на YouTube-каналі FILM.UA Group. Українську версію можна буде побачити у соціальній мережі Facebook проекту «Мавка. Лісова пісня», а спеціально для Instagram-аккаунта мультфільму підготовлена коротка версія.

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» — повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій — Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди — працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А до створення саундтреку вже долучились відомі у світі українські музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем’єри «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах — 2019 рік.

Інші новини