Новини

«Мавка. Лісова пісня»: підписано угоду про державне фінансування

7 грудня 2016
«Мавка. Лісова пісня»: підписано угоду про державне фінансування

6 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало контракт зі студією Анімаград про надання часткового державного фінансування підтримки повнометражному анімаційному фільму «Мавка. Лісова пісня».

Продюсери мультфільму Ірина Костюк, Анна Єлісеєва та Єгор Олесов, режисери Олександра Рубан та Євген Єрмак зустрілись з Головою Державного агентства України з питань кіно Пилипом Іллєнко для урочистого підпису контракту.

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно. Проект отримав один з найвищих балів (41,67) серед 88 проектів-фіналістів та 172 опрацьованих заявок. Сума державного фінансування– 24,5 млн грн, що складає близько 30% від загальної суми бюджету. Також державне фінансування отримав інший повнометражний анімаційний проект студії Анімаград - «Викрадена принцеса», реліз якого орієнтовно призначено на кінець 2017.

Як зазначив Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, «Повнометражні 3-D анімаційні фільми є затребуваним кінематографічним продуктом не лише в Україні, а й у всьому світі. Я впевнений, що стрічки «Мавка. Лісова пісня» та «Викрадена принцеса» матимуть глядацький потенціал, вони також зможуть представити українську кіноіндустрію на іноземних ринках, насамперед у Європі, Північній Америці та Азії».

Наразі проект «Мавка. Лісова пісня» знаходиться в активній стадії розробки. Мультфільм створюється за мотивами однойменного твору Лесі Українки, а також українських міфів, легенд та вірувань. Творча група фільму розпочала консультації зі спеціалістами з етнографії, фольклористики та народознавства, аби відтворити в сюжеті та образах аутентичну українську культуру. Орієнтовна дата готовності мультфільму «Мавка. Лісова пісня» - кінець 2018 року.­

Інші новини