Новини

Ведучі телешоу «Ранок з Україною» з'являться у прямому ефірі в сукнях із капсульної колекції MAVKA

23 серпня 2017
Ведучі телешоу «Ранок з Україною» з'являться у прямому ефірі в сукнях із капсульної колекції MAVKA

Побачити їх можна буде 24 серпня, о 7.15 за київським часом, в ефірі спеціального випуску ранкового шоу телеканалу "Україна", присвяченого Дню незалежності. Ведучі проекту Світлана Катренко і Ірина Волкова постануть перед глядачами в сукнях від українського дизайнера, художника по костюмах анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня" Ольги Навроцької. Вбрання стали частиною першої капсульної колекції MAVKA, яка складається з шести суконь.

«Наша Мавка  – давня містична істота, вона може бути різною, як сама природа. Вона  – день і ніч, квіткові поля і зелений ліс, вогонь і вода. У своїх сукнях я спробувала передати відчуття миру і образу Мавки шляхом поєднання казкових орнаментів і квіткових елементів. Кожна сукня – це настрій, червона – захід сонця літнього вечора, бузкова – весняний схід сонця. Так виникли шість суконь, шість настроїв-станів», - поділилася концепцією колекції Ольга Навроцька.

Нагадуємо, що презентація капсульної колекції MAVKA відбулася під час вечірки, присвяченої національній прем'єрі першого тизера анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»: фотозвіт показу можна подивитися тут

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» – повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами п'єси Лесі Українки “Лісова пісня”, а також на основі українських міфів і культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, вірувань, обрядів і візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А для створення саундтреку вже приєдналися відомі всьому світові музиканти «ДахаБраха». Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державної агенції України з питань кіно у вересні 2016 року і отримав державне фінансування в розмірі 30% від загального бюджету. Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» - кінець 2019 року.  

Інші новини