Новини

«Образ Мавки вашими очима»: гості фестивалю актуальної анімації LINOLEUM відобразили власне бачення головної героїні анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»

3 жовтня 2017
«Образ Мавки вашими очима»: гості фестивалю актуальної анімації LINOLEUM відобразили власне бачення головної героїні анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»

З 28 вересня до 1 жовтня у Національному центрі Олександра Довженка відбувся фестиваль актуальної анімації і медіа-мистецтва Linoleum. Крім насиченої конкурсної програми, для гостей фестивалю був підготовлений ряд освітніх заходів, та інтерактивна програма за підтримки партнерів фестивалю LINOLEUM та студії Animagrad.

Разом з Wacom Ukraine, команда проекту «Мавка. Лісова пісня» провела творчий конкурс «Образ Мавки вашими очима»: впродовж вихідних гості Довженко-Центру малювали головну героїню мультфільму, намагаючись відповісти на питання, якою вони бачать Мавку. За два дні до Wacom Ukraine надійшло більше тридцяти заявок з малюнками учасників.

Переможницею конкурсу стала Ксенія Татарінцева, яка отримала спеціальний приз від компанії Wacom – графічний планшет Wacom Intuos Comic з комплектними додатками для створення і анімації персонажів.

Інші роботи учасників конкурсу ви можете переглянути за посиланням

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» – повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами п'єси Лесі Українки “Лісова пісня”, а також на основі українських міфів і культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, вірувань, обрядів і візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А для створення саундтреку вже приєдналися відомі всьому світові музиканти «ДахаБраха». Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державної агенції України з питань кіно у вересні 2016 року і отримав державне фінансування в розмірі 30% від загального бюджету. Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» - кінець 2019 року. 

 

Інші новини