Новини

У фіналі Міжнародного конкурсу краси «Міс Земля» учасниця з України Діана Мироненко представить країну в образі головної героїні анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»

3 листопада 2017
У фіналі Міжнародного конкурсу краси «Міс Земля» учасниця з України Діана Мироненко представить країну в образі головної героїні анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»

У фіналі конкурсу, який відбудеться 4 листопада, Діана вийде на сцену в сукні з капсульної колекції MAVKA українського дизайнера і художника по костюмах анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» Ольги Навроцької. Екологічна місія, з якою українка поїхала боротися за титул Міс Земля-2017, була також натхненна проектом «Мавка».

«Міс Земля» разом з «Міс Світу», «Міс Всесвіт», і «Міс Інтернешнл» входить до «Великої четвірки» головних конкурсів краси у світі, та щорічно проходить під егідою Організації Об'єднаних Націй. Місія конкурсу - привернути увагу людства до екологічних проблем сучасності, захист і охорона навколишнього середовища. Такі ж завдання стоять перед проектом «Мавка. Лісова пісня», і тому його команда не залишилася осторонь, підтримавши місію Miss Earth Ukraine - 2017 Діани Мироненко.

 

Свою екологічну місію учасниця з України розкрила в презентаційному Eco Beauty Video, - його разом з командою проекту «Мавка», Діана підготувала спеціально для участі в конкурсі: «Традиції і побут нашого народу завжди були пов'язані з природою. З роками ми втратили цей зв'язок і стали неуважні до навколишнього середовища. Через вирубку українських лісів порушується екологічний баланс і страждає вся екосистема в цілому, і це не тільки дерева, чагарники і квіти - під загрозою зникнення багато видів тварин, птахів і комах. Я хотіла б привернути увагу до теми екології, не вдаючись до моралізаторства, тому я обрала образ Мавки - душі лісу, головної героїні анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня». Його автори піднімають важливі питання: звертають увагу на проблему зникнення все більшого числа представників української флори і фауни, і вирубки українських пралісів, а формат мультфільму дозволяє привернути увагу молодого покоління до проблем екології навколо».

У фіналі конкурсу учасниці з 87 країн позмагаються за володіння головного титулу Міс Земля-2017. Конкурсантки вийдуть на сцену тричі: в вечірніх сукнях, купальниках і вперше за історію конкурсу відбудеться дефіле в образі національних супер-героїнь, які виступають за захист навколишнього середовища. Діана вибрала образ Мавки: «Вона - душа лісу, яка зберігає і береже його. Цей образ відсилає нас до наших культурних коренів і є символом єдності з природою».

Фінал «Міс Земля» відбудеться 4 листопада і пройде на Філіппінах. Подивитися пряму трансляцію можна буде на офіційному facebook-каналі конкурсу, вона стартує о 14:00 UTC + 2 (за Київським часом).

Справка. «Мавка. Лісова пісня» — який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки».

У жовтні 2017-го був підписаний договір про партнерство із Всесвітнім фондом природи (WWF). Співпраця планується відразу в двох напрямках: консультації для творчої команди фільму «Мавка. Лісова пісня» щодо флори і фауни Поліського краю, а також реалізація спільних екологічних проектів.

Для створення саундтрека до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світу музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування в розмірі 30 % від загального бюджету. У березні 2017-го мультфільм став першим учасником від України на анімаційному форумі Cartoon Movie в Бордо, де його високо оцінила європейська професійна аудиторія. А в травні того ж року продюсери з великим успіхом презентували проект на найбільшому міжнародному анімаційному бізнес-форумі Cartoon 360 у Барселоні.

Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — кінець 2019 року.

Інші новини