Новини

«Мавка» на Шовковому шляху: Ірина Костюк, продюсер анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» відвідала головні події кіноіндустрії Китаю.

11 грудня 2017
«Мавка» на Шовковому шляху: Ірина Костюк, продюсер анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» відвідала головні події кіноіндустрії Китаю.

Ірина Костюк, продюсер анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» (AnimagradFILM.UA Group) за спеціальним запрошенням Державної адміністрації КНР з питань преси, публікацій, радіо, кіно і телебачення  (SAPPRFT), а також Посольства Китайської народної республіки в Україні, взяла участь у Міжнародному семінарі країн Шовкового шляху із виробництва та дистрибуції ТБ та кіноконтенту у Пекіні. Ірина презентувала український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» представникам десяти країн китайської ініціативи «One Belt – One Road», серед яких була і делегація FILM.UA Group, запрошена з боку України.

З ініціативи Китаю, семінар був проведений з метою обміну досвідом і пошуків можливостей співпраці у сфері кіновиробництва між КНР і державами Шовкового шляху.

На семінарі Ірина виступила із доповіддю про студію Animagrad та її проекти, розповіла про можливості та позиціонування української анімаційної індустрії і поділилася планами розвитку проекту «Мавка. Лісова пісня», який вже зараз, на етапі девелопменту, демонструє потенціал вирости з анімаційного фільму у повномасштабний крос-платформний бренд.

«Сила і енергетика нашої Мавки стрімко рухає проект навколо земної кулі. Буквально в рамках одного місяця вона побувала на «крайньому заході» у Лос-Анджелесі, і відразу ж «полетіла» на Схід – до Пекіна. Іноді нам здається, що вона біжить попереду нас, а ми її просто наздоганяємо. І хоч Китай дуже відрізняється від нас культурою і життям в принципі, але Мавка їм подобається – так само, як подобається українцям. А ми цьому раді!», поділилась враженнями Ірина Костюк.

Однією з цілей двотижневого міжнародного семінару було ознайомити запрошених представників провідних медіакомпаній 10-ти країн з китайською медіаіндустрією. В рамках програми учасники відвідали китайські центральні телеканали, найбільші кіностудії та медіагрупи, а також стали гостями 4-го Міжнародного кінофестивалю «Шовковий шлях» у місті Фучжоу, де в цьому році взяли участь 416 китайських і 588 зарубіжних фільмів, із 67 країн і регіонів. Таким чином, Ірина та інші учасники делегації FILM.UA Group отримали унікальний шанс вивчити зсередини китайський кіноринок – один з найбільш перспективних і привабливих регіонів для дистрибуції іноземного контенту. Вже у цьому році китайський кінотеатральний ринок за обсягами бокс-офісу посів друге місце після північноамериканського.

Нагадаємо, що в березні цього року на щорічному ринку кіно- і телеконтенту FILMART в Гонконзі анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» викликав величезний інтерес у професійної аудиторії з Китаю не тільки щодо покупки прав і дистрибуції, а й стосовно ко-продакшена. А вже у червні на ринку контенту MIFA, під час найбільш престижного у світі анімаційного фестивалю Annecy International Animated Film Festival, переговори з колегами з Китаю були продовжені. Тому запрошення китайської сторони представити проект на міжнародному семінарі в Пекіні – це важливий і багатообіцяючий крок у завоюванні цього перспективного регіону.

Справка. «Мавка. Лісова пісня» — другий повнометражний проект студії Animagrad, який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки».

У жовтні 2017-го був підписаний договір про партнерство із Всесвітнім фондом природи (WWF). Співпраця планується відразу в двох напрямках: консультації для творчої команди фільму «Мавка. Лісова пісня» щодо флори і фауни Поліського краю, а також реалізація спільних екологічних проектів.

Для створення саундтрека до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світу музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування в розмірі 30 % від загального бюджету. У березні 2017-го мультфільм став першим учасником від України на анімаційному форумі Cartoon Movie в Бордо, де його високо оцінила європейська професійна аудиторія. А в травні того ж року продюсери з великим успіхом презентували проект на найбільшому міжнародному анімаційному бізнес-форумі Cartoon 360 у Барселоні.

Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — 2020 рік.

Інші новини