Новини

“Великі екранізації та скажені історії”: Animagrad представив лінійку кінотеатральних проектів 2018-2020 років на Зимовому кіноринку ОМКФ

14 грудня 2017
“Великі екранізації та скажені історії”: Animagrad представив лінійку кінотеатральних проектів 2018-2020 років на Зимовому кіноринку ОМКФ

Учасникам кіноринку та акредитованій пресі були презентовані сім повнометражних фільмів, більшість з яких є екранізаціями творів української та світової літератури. До лінійки увійшли анімаційні фільми «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» та «Мавка. Лісова пісня» (виробництво студії Animagrad), історичні стрічки «Захар Беркут», «Гарет Джонс» і «Анна Київська» (виробництво компанії Kinorob), а також повнометражні картини “Фелікс Австрія” та “Скажене весілля” (виробництво FILM.UA Group).

У рамках презентації відбувся прем’єрний показ першого офіційного трейлера анімаційного фільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». З 14 грудня трейлер з’явився на діджитал-платформах проекту, FILM.UA Group та студії Animagrаd, а з 21 грудня його можна буде побачити і на екранах українських кінотеатрів. Учасникам кіноринку також була презентована маркетингова стратегія та плани з промо-кампанії проекту, окрім того відбувся показ кількох нових епізодів загальним хронометражем у 15 хвилин. Реліз мультфільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» в Україні запланований на 7 березня 2018 року, національний дистриб’ютор — UFD. Права на прокат української анімаційної стрічки попередньо продані на більш ніж 30 територій, включно з Китаєм, Південною Кореєю, Францією, Польщею, Болгарією, Німеччиною, а також країнами Близького Сходу, Північної Африки та Латинської Америки.

Команда другого повнометражного проекту студії Animagrad — анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» також презентувала на кіноринку нові матеріали. Гості події побачали ексклюзивне арт-відео, в якому творча група проекту представила концепти нових персонажів та локацій мультфільму. Нові матеріали до мультфільму також побачать учасники ко-продакшн форуму в рамках Be Film Festival в Бельгії, куди продюсерів проекту Ірину Костюк і Анну Єлісєєву запросили представити проект.

Довідка. Заснована як частина групи компаній FILM.UA Group у 2012 році, сьогодні студія Animagrad є одним із провідних анімаційних продакшнів у Східній Європі. Її портфоліо включає ряд успішних проектів у сфері технологій 2D- і 3D-анімації, а в даний час у розробці у студії повнометражні та серіальні анімаційні проекти, розраховані на міжнародний ринок.

«Викрадена принцеса» — перший повнометражний мультфільм для українського та міжнародного прокату у виробничій лінійці анімаційної студії Animagrad. Фільм знаходитьсся на стадії виробництва, але права на його прокат попередньо продані на більш, ніж 30 територій — Китай, Південна Корея, Франція та франкомовні країни, Польща, Болгарія, Ізраїль, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Литва, Латвія, Естонія, а також країни Середнього Сходу та Північної Африки. Мультфільм «Викрадена принцеса» став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування становить близько 20 % від загального бюджету.

«Мавка. Лісова пісня» — який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки».

У жовтні 2017-го був підписаний договір про партнерство із Всесвітнім фондом природи (WWF). Співпраця планується відразу в двох напрямках: консультації для творчої команди фільму «Мавка. Лісова пісня» щодо флори і фауни Поліського краю, а також реалізація спільних екологічних проектів.

Для створення саундтрека до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світу музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування в розмірі 30 % від загального бюджету. У березні 2017-го мультфільм став першим учасником від України на анімаційному форумі Cartoon Movie в Бордо, де його високо оцінила європейська професійна аудиторія. А в травні того ж року продюсери з великим успіхом презентували проект на найбільшому міжнародному анімаційному бізнес-форумі Cartoon 360 у Барселоні.

Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — кінець 2020 року.

Інші новини