Новини

МАВКА рятує РИСЬ: проект «ДІМ ДЛЯ РИСІ» переміг у конкурсі ООН Partnership for Sustainability Award 2018

7 грудня 2018
МАВКА рятує РИСЬ: проект «ДІМ ДЛЯ РИСІ» переміг у конкурсі ООН Partnership for Sustainability Award 2018

Анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» (FILM.UA Group, Анімаград) спільно зі Всесвітнім фондом природи WWF в Україні здобули перемогу з проектом «Дім для Рисі» у конкурсі ініційованому Глобальним Договором ООН в Україні Partnership for Sustainability Award 2018 за сталі партнерства у категорії «Планета»!

6 грудня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців.

«Дуже приємно і зворушливо перемогти у такому конкурсі. Визнання нашої праці надихає докладати ще більше зусиль, тож ми продовжуємо активно працювати над проектом «Дім для Рисі», та розвивати екологічний напрямок у рамках анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня». Запрошуємо усіх, кому небайдужа доля існування прекрасного виду євразійської Рисі в українських лісах, приєднуватись до нашої благодійної акції, адже це відкритий майданчик, і кожен може стати учасником. Дякуємо нашому партнеру WWF в Україні за ефективну співпрацю. Поділяючи спільні цінності і маючи спільну мету — наше партнерство надзвичайно потужне», — озвучила продюсер «Мавки» Ірина Костюк. 

Одна з місій анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня», що вийде через два роки,  полягає у приверненні уваги до екологічних проблем — зникнення все більшого числа представників української флори і фауни, занесених до Червоної книги України, а також вирубки українських пралісів. Саме тому до магічного світу лісу Мавки, головної героїні фільму, імплементовані рослини і тварини із Червоної Книги України (чорний лелека, зубр, рись, бурий ведмідь та інші), а також ведеться активна соціальна робота.

Основоположним бекграундом діяльності у цьому напрямку є партнерство з Всесвітнім фондом природи WWF в Україні, в рамках роботи над анімаційним фільмом «Мавка. Лісова пісня», що розпочалося більше року тому. Креативна команда і продюсери фільму разом з гідами з WWF в Україні здійснили експедицію у старовікові ліси Полісся, що стала відправною точкою у спільній діяльності і принесла неповторний досвід обом сторонам. Крім того, фахівці WWF проводили лекції і консультації для творчої команди, зокрема, для художників проекту «Мавка. Лісова пісня» про тварин та рослини, що занесені до Червоної Книги України, які населятимуть ліс Мавки. Таким чином, кожен глядач зможе дізнатися про рідкісні та вимираючі види тварин і рослин, які потребують нашого захисту.

Одним з основних проектів в рамках співпраці зі Всесвітнім фондом природи WWF в Україні стала довготривала соціальна акція «Дім для Рисі». Мета проекту — допомогти рисі та її дитинчатам вижити в українських лісах. Рідкісний вид рисі занесений до Червоної Книги України, її існування в українських лісах вкрай важливе не тільки для нашої країни, але і для всієї Європи.

Для проведення досліджень популяції євразійської рисі на Поліссі спільно з лісництвами — з метою розпочати роботи з поліпшення умов в ареалах проживання рисей — відбувається збір коштів в рамках акції «Дім для Рисі». Збір грошей відбувається під час запуску комерційних форматів бренду (Всесвіту) «Мавки» — книжок, шоу, виставок, колекцій прикрас — присвячених анімаційному фільму «Мавка. Лісова пісня». Частина коштів від покупки продукції перераховується на рахунок акції і акумулюється на платформах WWF в Україні.

«Спільно з Київським будинком книги вже видано серію книг «Лісова пісня». З кожного проданого примірника серії відраховуються кошти на рахунок акції «Дім для Рисі». Також, разом із Ювелірним Домом «OBERIG JEWELRY», створено прикрасу - кулон «Мавчин Оберіг», який теж є частиною благодійної справи частина коштів від продажу Оберега спрямовується на дослідження популяції євразійської рисі на Поліссі. Акція «Дім для рисі» буде проходити до і після прокату мультфільму — гроші збиратимуться під час запуску всіх форматів бренду (Всесвіту) «Мавки», тож у нас масштабні і довготривалі плани», — поділилась продюсер «Мавки» Анна Єлісєєва.

Кожен може приєднатися до нашої акції «Дім для Рисі»! Деталі на сайті у спеціальному розділі.

«Ми віримо, що своїм проектом робимо важливий екологічний і соціальний внесок. Чим популярнішим стає анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» — тим ширшій аудиторії ми розповімо про тварин, що потребують захисту. А оскільки ми плануємо не тільки український, а й міжнародний прокат — ми залучимо і міжнародну аудиторію», — зазначив продюсер «Мавки» Єгор Олесов.

Про конкурс.

Partnership for Sustainability Award — конкурс партнерських проектів, ініційований Глобальним Договором ООН в Україні. Кейси цього року оцінювалися членами журі з Лівану, Глобального договору ООН у Швейцарії та представником офісу ООН в Україні.

Мережа Глобального договору ООН в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact — ініціативи ООН, яка поєднує ООН та компанії по всьому світу, виступає транслятором Цілей Сталого Розвитку, є діалоговою платформою бізнесу, інвесторів, громадянського суспільства, трудових організації, органів місцевого самоврядування та уряду.

У конкурсі взяли участь компанії з України та Білорусі, він зібрав проекти в 4 номінаціях: Суспільство, Планета, Економічний розвиток та Мир.

До списку фіналістів потрапили такі компанії та організації:

Категорія Суспільство: NESTLE Україна, 1+1 Медіа, EVA магазини, Енергоатом, Освіторія, EPAM Ukraine, PepsiCo Ukraine, Галнафтогаз, Астарта-Київ, Ашан, EPAM Systems Belarus, ГО «Професіонали майбутнього», Nota Bene architecture&interior, Hoster.By, КНЕУ, Енактус

Категорія Планета: FILM.UA Group, PepsiCo Ukraine, IMMER Group, Pernod Ricard Ukraine, DTEK Energy, R&S Quantum, Українська Пакувально-Екологічна Коаліція

Категорія Мир: ПЛАСКЕ, МЦРЛ, Міжнародний аналітичний центр права

Категорія Економічний розвиток: Метінвест, IMMER Group, DTEK Energy, Промприлад.Реновація, Тепле місто, KAN Development, Асоціація Велосипедистів Києва

Інші новини