Новини

Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» став єдиним анімаційним проектом, відібраним на ко-продакшн форум у Брюсселі

18 грудня 2017
Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» став єдиним анімаційним проектом, відібраним на ко-продакшн форум у Брюсселі

Продюсери проекту «Мавка. Лісова пісня» запрошені до Бельгії представити анімаційний фільм на пітчингу в рамках другого ко-продакшн форуму, який відбудеться з 19 по 20 грудня у Брюсселі під егідою кінофестивалю Be Film Festival. «МАВКА» стала одним із восьми проектів, відібраних з усієї Європи для участі в пітчингу. «Мавка. Лісова пісня» стала не тільки єдиним українським проектом, представленим на події, але й єдиним анімаційним.  

Форум є ініціативою, спрямованою на встановлення партнерських зв'язків між бельгійськими і європейськими виробниками контенту. Крім України, свої проекти представлять продюсери з Великобританії, Італії, Швейцарії, Латвії, Сербії і Чехії.  

«Те, що наш проект потрапив на цей пітчинг у Брюсселі — для Мавки це більш ніж гідне завершення такого насиченого та результативного 2017 року. Саме цьогоріч наша Мавка розпочала свою «міжнародну кар'єру» з тріумфальної презентації в Бордо на Cartoon Movie, та в результаті об’їздила за рік близько десяти медіа-івентів по всій земній кулі, підкорюючи індустріальну аудиторію своєю красою, глибиною та унікальністю. Це був дуже важливий рік, а попереду ще два не менш яскравих і насичених, а головне — сповнених кропіткої роботи і праці, роки», — розповіла продюсер проекту Ірина Костюк.  

Форум буде проходити протягом двох днів:

  • 19 грудня відбудеться пітчинг, на якому продюсери Ірина Костюк і Анна Єлісєєва представлять проект «Мавка. Лісова пісня» і розкажуть про плани з його розвитку.  
  • 20 грудня за результатами пітчингу відбудуться індивідуальні зустрічі у форматі  «one-on-one», протягом яких учасники форуму отримають професійну оцінку з боку європейських колег і зможуть обговорити можливості ко-продакшна з зацікавленими особами.

«Бельгія - важлива для нас країна, оскільки ми ведемо переговори про ко-продакшен з бельгійськими компаніями. Звичайно, ми підготувалися і веземо з собою нові матеріали, які до цього, правда, встигли показати української професійній аудиторії на зимовому кіноринку ОМКФ», - поділилась планами продюсер Анна Єлісєєва.

Щорічно кінофестиваль Be Film Festival відвідують представники європейської кіноіндустрії для того, щоб представити свої проекти, обмінятися досвідом і підбити підсумки року. Цього року фестиваль проводитиметься у 13-й раз.  

Подачею проектів «Мавка. Лісова пісня» на ці та інші події займається компанія Media Resourced Management.

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» — другий повнометражний проект студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки».

У жовтні 2017-го був підписаний договір про партнерство із Всесвітнім фондом природи (WWF). Співпраця планується відразу в двох напрямках: консультації для творчої команди фільму «Мавка. Лісова пісня» щодо флори і фауни Поліського краю, а також реалізація спільних екологічних проектів.

Для створення саундтрека до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світу музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування в розмірі 30 % від загального бюджету. У березні 2017-го мультфільм став першим учасником від України на анімаційному форумі Cartoon Movie в Бордо, де його високо оцінила європейська професійна аудиторія. А в травні того ж року продюсери з великим успіхом презентували проект на найбільшому міжнародному анімаційному бізнес-форумі Cartoon 360 у Барселоні.

Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — 2020 рік.

Інші новини