Новини

«Мавка» на новому рівні: у статусі «проект у девелопменті» мультфільм відібрано на пітчинг Cartoon Movie в Бордо, найбільший анімаційний форум Європи

6 березня 2018
«Мавка» на новому рівні: у статусі «проект у девелопменті» мультфільм відібрано на пітчинг Cartoon Movie в Бордо, найбільший анімаційний форум Європи

«Мавка. Лісова пісня» стала єдиним українським анімаційним фільмом, який зміг подолати високу конкуренцію і був відібраний оргкомітетом для участі в пітчингу на Двадцятому Ювілейному форумі Cartoon Movie (7–9 березня). Проект відібрано другий рік поспіль – у 2017 році «Мавка. Лісова пісня» була представлена в категорії «In Concept» і стала найяскравішою та найобговорюванішою подією форуму. Цьогоріч фільм пройшов на пітчинг у наступній категорії – «In Development».

Продюсери Ірина Костюк, Анна Єлісеєва, режисер Олександра Рубан і пітчинг-консультант проекту Любов Крохмальна (МРМ) презентують на Cartoon Movie досягнення мультфільму за останній рік, акцентуючи на тому, що «Мавка» з концепції фільму перетворилась на цілий «всесвіт», що розвивається як потужний мультиплатформний бренд.

У 2017 році було завершено роботу над сценарієм фільму, створені основні персонажі та концепт-арти, на сьогодні в активній стадії робота над аніматиком. Усі ці матеріали будуть представлені на пітчинг-сесії.

З погляду соціального маркетингу, викристалізувалися дві глобальні місії проекту – привернути увагу до екологічних проблем України та експортувати українську автентичну культуру в різні куточки світу. За обома напрямками команда працює з шанованими партнерами: з фондом WWF в Україні у сфері екологічних питань та експертами фольклористики, етнографії та історії української моди з відповідних тем.

Як зазначалося вище, у фокусі уваги команди, крім самого фільму, – розвиток бренду «Мавка», а саме імплементація у різні медіаформати, створення мерчендайзингу та ліцензійної продукції, випуск анімаційного серіалу. Перші впевнені кроки в цьому напрямку вже зроблено. Ольга Навроцька – відома українська дизайнерка, що в проекті виступила як художниця з костюмів, – вже випустила першу капсульну колекцію «Мавка». У сукнях із цієї колекції продюсери проведуть презентацію проекту на пітчингу в Бордо.

Незабаром буде анонсовано випуск книжок – перевидання класичного твору Лесі Українки, за мотивами якого зроблено мультфільм, переказ класики для школярів та скетчбук для малюків – усе це в кінообкладинці. Також до виробництва готуються високотехнологічні Augmented Reality додатки, лінійки прикрас та аксесуарів, предмети домашнього декору. У найближчі два роки все це вийде у світ під брендом «Мавка».

Протягом 2017 року «Мавка» побувала на найважливіших індустріальних подіях анімаційного світу, і саме пітчинг Cartoon Movie став відправною точкою для активного руху проекту на медіаринку. «Мавку» було відібрано для участі в бізнес-форумі Animation Production Day у Штутґарті, пітчингу Cartoon 360 в Барселоні, ко-продакшн-форумі Be Film Festival в Брюсселі, найбільшому «Міжнародному семінарі країн Шовкового шляху з виробництва і дистрибуції ТБ- і кіноконтенту» в Пекіні. 2017 рік завершився для «Мавки» на «Світовому самміті анімації та спецефектів» (World Animation and VFX Summit) у Лос-Анджелесі, де студію Animagrad було визнано «Новим сильним гравцем на глобальному ринку».

Протягом року про «Мавку» дізналися також усі світові дистрибʼютори – проект було представлено на European Film Market під час Берлінського кінофестивалю, ринку кіно- і телеконтенту FILMART в Гонконгу та MIP Markets у Каннах, найбільшому American Film Market у Лос-Анжелесі. Премʼєра першого офіційного тизера проекту відбулася на ринку контенту MIFA під час Annecy International Animated Film Festival – найпрестижнішого анімаційного фестивалю у світі.

«Поїздка в Бордо має два головні завдання. Перше – вийти на завершальні етапи переговорів із ко-продакшену з нашими основними потенційними партнерами з Франції, Бельгії, Німеччини, Індії, Канади та Китаю. Друге – зміцнити репутацію «Мавки» як анімаційного IP, що послідовно й активно розвивається. У зв'язку з цим будемо раді новим партнерам із завоювання світу», – зазначила Ірина Костюк.

Отже, творцям «Мавки» є що сказати, і 20 хвилин для презентації виконаної роботи журі пітчингу, міжнародним продюсерам, дистриб'юторам і фондам здаються жорстким часовим лімітом. Пітчинг-сесія анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» відбудеться 9 березня о 16:30 у Palais des Congrès de Bordeaux, аудиторія Amphi B.

Подачею проекту на цю та інші події займається компанія Media Resources Management.

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз перебуває на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами драматичної поеми Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, вірувань, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки».

Для створення саундтреку до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світові музиканти гурту «ДахаБраха». 

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування в розмірі 30 % від загального бюджету.

Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня »- 2020 рік. Це другий повнометражний анімаційний фільм української студії Animagrad. Перший - «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» - вийходить у національний прокат 7 березня, відкриваючи низку світових кінопрем'єр проекту - в Ізраїлі, Болгарії, Туреччини, Румунії, Хорватії, Польщі, Латвії, Литві, Естонії, Португалії, Латинській Америці, Китаї та інших країнах.

Cartoon Movie - одна з провідних подій Європи для професіоналів індустрії. Щорічно форум збирає професіоналів з усього світу, які на пітчинг-сесіях представляють кращі європейські анімаційні проекти поточного року. За час існування Cartoon Movie, 301 мультфільм отримав фінансування на загальну суму понад 2-х мільярдів євро. Саме тут починали шлях до кінотеатрів такі відомі мультфільми: «Тріо з Бельвіля» (2003, премія Сезар, дві номінації на Оскар), «Кіт у Парижі» (2010, номінація на Оскар, Сезар), «Чіко і Рита» (2010, премія Гойя, номінація на Оскар), «Ернест і Селестина» (2012, премія Сезар, номінація на Оскар) «Баранчик Шон» (2015-го, номінація на Оскар, Золотий Глобус, приз Британської кіноакадемії), «Життя кабачка» (2016, номінація Каннського кінофестивалю) та інші.

 

Інші новини